torsdag 21 juni 2012

Sommarlovsentreprenör 2012!!!!!!!!

Efter mycket om och men är nu Sommarlovsentreprenör 2012 IGÅNG!

Men i år är det mycket som har ändrats - då det i år bara är 6 platser. Det har varit mycket mer konkurrens på platserna, då ett krav är att man verkligen vill satsa på sin verksamhet och sitt entreprenörskap. Har man sökt sommarjobb och har sommarlovsentreprenör som en reservidé, har man fått nej på en gång. I år är det satsning och man ska vilja lära sig entreprenörskap till 100%

I år är det därför både gamla deltagare och ett par nya och denna veckas kurs har inriktat sig på att jobba mot och med det egna företaget. Alltså inte mycket allmän brainstorming utan bara brainstormig och affärsidé för ens egna företag. Detta året är det också Eksjös Studieförbundet Vuxenskolan som arrangerar projektet, med samarbetspartners som Eksjö kommuns HIA och Astrid Lindgrens hembygd/Leader.

Årets entreprenörer är:
Julia Melkeraan & Elin Hermansson i Bellö  med Solkiosken
Denise Sahlin från Eksjö med sin Målarverkstan
Angeline Jäderup och Louise Lundström i Mariannelund med Julles Café på Julles verkstad.
Emil Hermansson ifrån Bellö med sitt Emils fisk och fix.

Utspridda över hela Eksjö kommun är dessa ungdomar efter denna dag redo att stå på egna ben. Dessa entreprenörer har tagit veckan på sig att utveckla, få en vision och verkligen visat vad de går för! Onsdagen hade vi åter igen Johan Zedig från Mariannelunds Karamellkokeri på besök och blev även i år lika inspirerande som förra.

På denna bloggen har ungdomarna i uppgift att marknadsföra sig och berätta sina resultat för allmänheten flera gånger under sommaren. Elin och Julia har valt att köra sin egna väg, genom Solkiosken bloggen som är länkad här.
Håll koll på våra inspirerande och engagerade ungdomar i kommunen. Som sagt, det är ju dem som ska ta över!

Ha en fortsatt trevlig dag i denna soliga kommun och ha en riktigt härlig midsommar!

Från er handledare och projektledare

Jennie Svensson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar